Plesni klub “Sonrisa” i plesni klub “Royal” sa i nekoliko solista latino plesa, latin duo sastava,  latino grupa i  latino formacija  bili su učesnici   IDO WORLD COUPLE DANCE CHAMPIONSHIPS 2023,  odnosno, svjetskog prvenstva u latino plesovima održanom u Skoplju  između   6.  I  10.oktobra 2023. godine.

 Formacija STARS u uzrasnoj kategoriji djece (kadeti)  osvojila je  1. Mjesto, tačnije,  zlatnu medalju u konkurenciji od šest takmičarskih formacija.  Tako je svjetsko zlato u latin oplesovima otišlo u ruke plesnom klubu “Sonrisa” iz Podgorice.

 

                                                                

 

Sjajan rezultat odvojio je i latin duo Mina Čanović I Teodora Milović iz plesnog kluba “Royal”. One su na spomenutom takmičenju  osvojile su 2. mjesto, tj.  srebrnu medalju. Takmičarka Teodora Milović ušla je u finale i osvojila 4. mjesto. Tako je i plesni klub “Royal” bio nadomak bronzanoj medalji u plesu paso dobl.

 

                                                                                                            

 

Osim djece i juniora, takmičila se i grupa latino plesača koja pripada uzrasnoj kategoriji odrasli.

 

                                                                                                                                       

 

Takmičenju je prisustvovala  delegeacija Plesnog saveza Crne Gore.

Predsjednica PSCG, Sanja Kalezić, koja je iz dvorane u Skoplju bodrila takmičare, poručila je da je ponosna zbog ličnog uvjerenja da su crnogorski plesači postali lideri u svijetu plesa, i to u različitim plesnim disciplinama.

Posebno ističe zadovoljstvo zbog spremnosti i zalaganja plesnih klubova za odlazak i predstavljanje na takmičenjima svjetskog ranga.

“Čuti himnu Crne Gore na svjetskom prvenstvu izaziva poseban osjećaj. Zahvalna sam i zadivljena našim zlatnim takmičarima. A o plesu će tek da se priča… ”

Poslije ovoliko medalja koje je Crna Gora zaslužila na takmičenjima najvisočijeg ranga, ostaje nam da zaključimo da se snovi ostvaruju, i da se trud isplati.

PSCG plesačima i plesnim trenerima, Slobodanu Vukčeviću, Jeleni V. Bracanović i Milošu Adžiću,  upućuje iskrene čestitke povodom ostvarenih rezultata.